by

Nieuwe app Stadskerk VBG

Anderhalf jaar nadat ik voor de Stadskerk VBG een app had gemaakt op basis van Sencha Touch en PhoneGap, werd het hoog tijd voor een update. De nieuwe app is uiteraard een 100% native Titanium app geschikt voor Android 4.x en iOS 7. Ook het magazine, video’s en het VBG dagboek zijn nu te vinden in deze app voor Android en iOS.

Vormgeving

Op iOS7 heeft de app een fris plat design dat gebruik maakt van bijvoorbeeld de nieuw beschikbare doorschijnende lagen. Op Android 4 wordt gebruik gemaakt van de bekende Action Bar. Op oudere iOS en Android versies toont de app in de daar geldende standaard uitstraling.

stadskerk

Standaard UI

De app maakt  gebruik van allerlei standaard uiterlijke (UI) componenten van de beide systemen. Ik heb er bewust voor gekozen om geen Custom UI te gebruiken, maar met deze pro bono app eens uitgebreid te experimenteren met de toepassing van deze componenten binnen Titanium. Dat heeft al de nodige blogs, verbeterpunten en open source code opgeleverd. Een belangrijk voordeel van het gebruik van standaard elementen is dat de app toont en werkt op een manier die de gebruiker op zijn of haar versie van iOS of Android gewend is.

Kerk2013

Op 9 november spreek ik op Kerk2013 – hét evenement over kerk en nieuwe media. Ik zal vertellen over de zin en onzin van apps en laten zien welke mogelijkheden er zijn om tot een aap te komen. Uiteraard kon ik daar ook niet met een app van anderhalf jaar oud aan komen :)