by

Op 29 maart neem ik afscheid van mijn werk bij Add Noise. Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging en ga aan de slag als freelance app imagineer. Wat ik met deze term wil zeggen zal ik binnenkort in een blog uitleggen. Waar het op neerkomt is dat ik niet alleen apps wil bouwen, maar mensen ook wil helpen om hun idee voor een app uit te werken. Juist het creatieve proces om een goed idee geweldig te maken heeft mij altijd geboeid. Intuïtieve interactie en eenvoud zijn hierbij mijn uitgangspunten. Ik richt mij op het segment tussen standaard oplossingen vanaf € 1000 en grote bureau’s waar je met minder dan € 40.000 niet aan hoeft te komen.

Ik ben online sinds 1996, maak websites vanaf 1998 en begon in 2000 de 30e blog van Nederland. In 2001 verkocht ik Write2Me. Deze succesvolle gastenboekendienst bediende 100.000 gastenboeken en bood als één van de eerste een mobiele WAP versie aan. Na mijn studie heb ik 5 jaar veel gereisd en een half jaar in Hong Kong gewoond. Terug in Nederland ben ik gaan werken bij het kleine internetbureau waar ik nu afscheid van zal gaan nemen.

Maar 15 jaar nadat ik websites was gaan bouwen zag ik een nieuwe uitdaging: apps! Ik begon de mogelijkheden te verkennen en kwam uiteindelijk uit bij Titanium van Appcelerator. Met deze software kan ik volledig op maat native apps (zonder HTML) bouwen voor meerdere platformen. Op dit moment zijn dat iOS (iPhone, iPad), Android en BlackBerry (10), maar binnenkort ook Windows 8. Met deze software bouwde ik vorig jaar onder andere MrMovie.

En nu is dan het moment gekomen om hiermee een nieuw hoofdstuk te beginnen.

De komende tijd zal er steeds meer zichtbaar worden van mijn nieuwe uitdaging. Zo ben ik al enige tijd actief in zowel de internationale als Nederlandse Titanium gebruikersgroep. Onlangs hield ik in Amsterdam een lezing over deze software. Naast het uitwerken en ontwikkelen van apps is het spreken over en geven van trainingen in Titanium een derde pijler waar ik mij op richt.

app imagineer: “to both design and create something that is new.”

  1. Succes in deze open, uitdagende markt! ik hoop dat je zelf origineel blijft denken en anderen helpt om hetzelfde te doen!

  2. Als trotse vader van zo’n ondernemende zoon juich ik dergelijke stappen in een alsmaar voortdurende ontwikkeling alleen maar toe!
    Als bescheiden (en nog maar zeer recente) app-gebruiker en zou ik de suggestie willen meegeven om eens te kijken wat je het onderwijs op dit vlak zou kunnen bieden. IPad-scholen lijken dan misschien wel voorlopers op dit terrein, maar de meeste zijn – vooral in het vo – nog erg zoekende naar vorm en inhoud (van apps) maar zijn zich ook nog maar half bewust van de didactische mogelijkheden rond het gebruik van ICT. Het zal toch niet zo zijn dat men de iPads bij veel van deze scholen weer in de kast doet/verbiedt, omdat het onderwijs er eigenlijk niet goed mee weet om te gaan?

Comments are closed.